ημιμόνιμο μανικιουρ

6 έξυπνα μυστικά για να κρατήσει περισσότερο το μανικιούρ το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εποχή που λατρεύουμε να έχουμε περιποιημένα άκρα και χαιρόμαστε να βλέπουμε τα νύχια μας βαμμένα σε διάφορα ευφάνταστα χρώματα και σχέδια. Τι πιο όμορφο να μας φτιάχνει η διάθεση με ένα έντονο χρώμα στα νύχια των χεριών, όπως το φούξια ή το κοραλλί, ή να έχουμε ασορτί χρώμα με το μαγιό! Το μανικιούρ, όμως, η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή το καλοκαίρι. Αν δεν προσέξουμε, τότε είναι πολύ πιθανό να μας χαλάσει μέσα σε ελάχιστες μέρες. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι μπορούμε να κάνουμε, για να το κρατήσουμε περισσότερο και να μην ανησυχούμε κάθε ώρα και στιγμή για αυτό.

Κοντά νύχια

Πολλές γυναίκες αγαπούν τα μακριά νύχια και σίγουρα είναι της μόδας, εφόσον είναι καλοφτιαγμένα. Αν, όμως, δεν κάνετε ημιμόνιμο μανικιούρ ή δε βάλετε τεχνητά νύχια, είναι αδύνατον να κρατήσετε το χρώμα σε μακριά νύχια. Εξίσου της μόδας είναι τα πολύ κοντά νύχια, τα οποία δεν χτυπάνε ό,τι και να πιάσετε και δεν κινδυνεύουν να σπάσουν. Έτσι, θα αυξηθούν οι μέρες που θα κρατήσει το βερνίκι χωρίς να ξεφτίσει κατά πολύ.

Βάση

Η βάση δεν χρησιμεύει μόνο, για να μην κιτρινίσουν τα νύχια από το βερνίκι. Επιπλέον, τα δυναμώνει και τα παχαίνει, κάτι που είναι απαραίτητο αν έχετε λεπτά και αδύναμα νύχια. Αν, μάλιστα, βάλετε διπλή στρώση βάσης, τότε το ενισχυμένο νύχι θα μπορέσει να κρατήσει το βερνίκι αρκετές μέρες χωρίς φθορές.

Καλό στέγνωμα

Υπάρχει ένας μύθος ότι το βερνίκι σε μισή ώρα έχει στεγνώσει εντελώς. Σίγουρα, έχει στεγνώσει σε αυτό το διάστημα, για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες βασικές δουλειές, όμως για το εντελώς χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ώρες. Αν, πάντως, στεγνώσει καλά, τότε οι πιθανότητες να είναι και πιο σταθερό αυξάνονται. Κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αφήσετε να τρέξει κρύο νερό πάνω στα νύχια σας μισή ώρα μετά το τελευταίο χέρι. Το νερό θα τα παγώσει και θα τα σταθεροποιήσει.

Top coat

Είναι λογικό το καλοκαιρινό μανικιούρ μετά την επαφή του με τη θάλασσα και την άμμο να θαμπώνει. Αυτή τη συνέπεια του αγαπημένου μπάνιου μπορείτε να την αντιστρέψετε, αν εφαρμόσετε μία καλή στρώση top coat πάνω από το βερνίκι. Όταν, όμως, το βερνίκι θαμπώσει για τα καλά μετά από κάποια μπάνια, τότε μπορείτε απλά να περάσετε μία ακόμα στρώση top coat, για να του δώσει ξανά τη χαμένη του λάμψη χωρίς να το ξαναβάψετε.

Ενυδάτωση

Ενυδατωμένα νύχια σημαίνουν γερά νύχια. Καλό είναι να βάλετε αυτή τη συμβουλή στο πρόγραμμά σας όλο το χρόνο, όμως και λίγες μέρες πριν το μανικιούρ θα έχει αποτελέσματα. Περάστε τα νύχια με μια λεπτή στρώση ελαιόλαδου ή με κάποιο ειδικό λάδι που θα βρείτε στην αγορά. Με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι το επόμενο μανικιούρ θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

 Και επειδή το μανικιούρ δεν είναι μόνο το βερνίκι αλλά γενικά το συνολικά περιποιημένο νύχι, ξέρουμε πόσο εκνευριστικό είναι να είναι εντάξει το χρώμα αλλά γύρω γύρω να έχουν εμφανιστεί πάλι τα πετσάκια. Για να φαίνονται αυτά όσο το δυνατόν λιγότερο, καλό είναι κάθε βράδυ να τα περνάτε με ένα λάδι για τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες που τα μαλακώνει και δεν τα αφήνει να χαλούν την εικόνα την όμορφων άκρων σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu