Μανικιουρ Καλλιθεα Verre

5 μυστικά του μανικιούρ που θα μάθετε μόνο από τους ειδικούς!

Το μανικιούρ είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες ομορφιάς των γυναικών. Τα όμορφα άκρα όχι μόνο συνθέτουν μια περιποιημένη εικόνα αλλά είναι και θέμα υγείας. Είστε κι εσείς λάτρεις του μανικιούρ; Σας αρέσει να χαζεύετε τα νύχια σας βαμμένα σε διάφορα ξεχωριστά χρώματα και αισθάνεστε ότι κάτι σας λείπει, αν δεν είναι όλα στην εντέλεια; Τότε, διαβάστε παρακάτω, για να μάθετε μερικά μυστικά για το μανικιούρ που θα σας βοηθήσουν είτε περιποιείστε μόνες σας τα νύχια σας είτε πηγαίνετε σε κάποιο nail studio.

μανικιουρ νυχιων verre

Τι πρέπει να κάνουμε με τα πετσάκια

Τα πετσάκια ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες, αφού εμφανίζονται συνεχώς και χαλούν την αψεγάδιαστη εικόνα ενός τέλειου μανικιούρ. Ωστόσο, βρίσκονται γύρω από τα νύχια μας για κάποιο λόγο, δηλαδή για να τα προστατεύουν από τα μικρόβια και τις λοιμώξεις. Αν κόβουμε συνεχώς τα πετσάκια πολύ βαθιά και τραυματίζουμε το δέρμα, τότε αυτά θα ξαναβγαίνουν ακόμα πιο πολλά και άγρια ακόμα και μέσα σε ελάχιστες μέρες. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αφήνουμε όλα πάνω στο νύχι. Καλό είναι να κόβουμε αυτά που είναι κολλημένα στη βάση του νυχιού και δεν το αφήνουν να αναπνέει, ενώ τα υπόλοιπα απλώς να τα σπρώχνουμε προς τα πίσω με το ξυλαράκι.

μανικιουρ χερια μωβ χρωμα

Συχνότητα μανικιούρ

Συναφές με το παραπάνω είναι το ερώτημα για τη συχνότητα του μανικιούρ. Πολλές γυναίκες θέλουν να πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στο nail studio και να κάνουν μανικιούρ, όμως σας προτείνουμε να μεγαλώσετε λίγο το διάστημα, περίπου στις δέκα ημέρες. Τα ποιοτικά βερνίκια δε βλάπτουν το νύχι, όμως καλό είναι να αφήνουμε κάποιες μέρες το νύχι χωρίς βάψιμο, για να αναπνέει και να μην κιτρινίζει. Επιπλέον, δεν πρέπει να κόβουμε τα πετσάκια κάθε εβδομάδα, γιατί τότε απλά θα τραυματίσουμε τους ιστούς.

εργαλείο μανικιουρ αποστειρωση

Αποστείρωση εργαλείων μανικιουρ

Αν τα εργαλεία του μανικιούρ, δηλαδή βασικά το ψαλιδάκι για τα πετσάκια, αποστειρώνονται, τότε δεν υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί καμία μόλυνση. Βεβαιωθείτε ότι η τεχνίτρια αποστειρώνει τα εργαλεία στον κλίβανο, ενώ αν κάνετε μανικιούρ μόνες σας στο σπίτι, τότε μπορείτε να βάλετε το ψαλιδάκι στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή να το αφήσετε για το ίδιο χρονικό διάστημα μέσα σε ένα λεκανάκι με αντισηπτικό.

σχήμα μανικιουρ

Ποιο είναι το σωστό σχήμα νυχιών

Το σχήμα και το μήκος των νυχιών εξαρτάται από την ποιότητα του νυχιού και το πώς αυτό μεγαλώνει. Αν το νύχι είναι χοντρό και δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει, τότε μπορείτε να το αφήσετε να μακρύνει χωρίς κίνδυνο τραυματισμού. Επίσης, μπορεί να έχει και τετράγωνο σχήμα, αν οι γωνίες δεν μπαίνουν μέσα στο δέρμα. Αν, όμως, τα νύχια είναι λεπτά, τότε μπορεί να σπάσουν ακανόνιστα, αν είναι μακριά, οπότε καλύτερα να τα κόβετε κοντά. Άλλωστε, είναι πολύ της μόδας!

ημιμόνιμο μανικιουρ

Το ημιμόνιμο μανικιούρ δε βλάπτει τα νύχια

Είναι δυστυχώς ευρέως διαδεδομένος ο μύθος ότι το ημιμόνιμο μανικιούρ βλάπτει τα νύχια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μόνο στην αφαίρεση του βερνικιού χρειάζεται προσοχή. Τα νύχια πρέπει να αφήνονται για ώρα σε καθαρό ασετόν τυλιγμένα με βαμβάκι και αλουμινόχαρτο. Αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, μετά από περίπου 15 λεπτά το βερνίκι αφαιρείται εύκολα χωρίς να πρέπει η τεχνίτρια να τρίψει βίαια το νύχι με το ξυλάκι.

 

Πηγή: Verre Beaute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu