πεντικιουρ

Τέλειο πεντικιούρ σε μόλις 4 κινήσεις; Κι όμως γίνεται!

Το πεντικιούρ δεν είναι πολυτέλεια ομορφιάς για τις γυναίκες. Είναι ένας βασικός τρόπος για υγιεινή στα κάτω άκρα, έτσι ώστε να αποφεύγονται μολύνσεις και τραυματισμοί του δέρματος από το νύχι. Το να είναι περιποιημένα τα νύχια των ποδιών μας είναι κάτι, για το οποίο πρέπει να φροντίζουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ωστόσο, πολλές γυναίκες σκέφτονται ότι το πεντικιούρ είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και την αποφεύγουν. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο τραγικά, αφού μπορείτε να αποκτήσετε υπέροχα και φροντισμένα νύχια γρήγορα και εύκολα, ακόμα και αν δεν απευθυνθείτε σε κάποιο nail studio. Διαβάστε παρακάτω όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε, για να έχετε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα και θα εκπλαγείτε!

πεντικιουρ χαλαρψση ποδιων

Χαλάρωση ποδιών στο νερό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βυθίσετε ολόκληρο το πέλμα σε χλιαρό νερό με αιθέρια έλαια, κάποιο θρεπτικό αφρόλουτρο ή ενυδατική κρέμα. Αυτό το βήμα αποτελεί και το πιο ευχάριστο μέρος του πεντικιούρ. Τα κουρασμένα πόδια θα χαλαρώσουν και οι ιστοί θα μαλακώσουν, για να γίνουν όλα πολύ ευκολότερα στη συνέχεια. Έπειτα, τρίψτε τις φτέρνες με ελαφρόπετρα και το σημείο ανάμεσα στα δάχτυλα με ένα απαλό βουρτσάκι, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα.

πεντικιουρ

Σχήμα των νυχιών

Το να έχουν τα νύχια το σωστό σχήμα είναι αυτό που θα προστατεύσει τα πόδια σας από τραυματισμούς και μολύνσεις, οπότε αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στο πεντικιούρ. Σπρώξτε με το ξυλάκι τα πετσάκια προς τα κάτω και αφαιρέστε μόνο όσα περισσεύουν χωρίς να τραυματίσετε το δέρμα. Στη συνέχεια, κόψτε τα νύχια με ένα νυχοκόπτη σε τετράγωνο σχήμα που είναι ιδανικό για όλους τους τύπους, αφού έτσι δεν μπαίνει το νύχι μέσα στο δέρμα, μόλις μεγαλώσει. Σας προτείνουμε, επίσης, να λιμάρετε τις άκρες για να γίνουν πιο λείες, χωρίς γωνίες και ανώμαλα σημεία.

πεντικιουρ

Βάψιμο των νυχιών του ποδιού

Το βάψιμο είναι το πιο εύκολο στάδιο, αρκεί να έχετε υπομονή. Το καλό με το πεντικιούρ είναι ότι κρατάει ακόμα και εβδομάδες, αφού τα νύχια των ποδιών μεγαλώνουν πολύ πιο αργά και δεν έρχονται σε επαφή με διάφορα αντικείμενα όπως τα χέρια και άρα το βερνίκι δεν ξεφλουδίζει ούτε θαμπώνει. Πριν εφαρμόσετε το βερνίκι, πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε βάση, για να μην κιτρινίσουν τα νύχια από τα έντονα χρώματα. Ύστερα, αρκούν δύο στρώσεις με το βερνίκι, οι οποίες δεν πρέπει να είναι παχιές, για να μπορέσουν να στεγνώσουν, και τέλος το στεγνωτικό που θα κρατήσει τη γυαλάδα τους.

Το στέγνωμα στο πεντικιούρ είναι ίσως το πιο κομβικό σημείο του. Πολλές γυναίκες ξεγελιούνται, επειδή το βερνίκι στα χέρια στεγνώνει το πολύ σε μισή ώρα, όμως στο πόδι χρειάζεται περισσότερη προσοχή και υπομονή. Αν βάλετε τα πόδια σε κλειστό παπούτσι, τότε το χρώμα θα παραμορφωθεί, αν δεν έχουν περάσει τουλάχιστον 3-4 ώρες. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε σαγιονάρες όλη μέρα, εφόσον αυτό είναι δυνατό, και φορέστε κλειστό παπούτσι την επόμενη ημέρα. Είστε έτοιμες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu